More

  Vi er spydspidsen!

  Molṑn Labé – Det historiske svar fra Kong Leonidas til Xerxes beordring, om at Spartanerne skulle overgive deres våben. Det betyder “Kom og tag dem!”

  Mens landets største Fitnesskæder er i knæ – dem som har kæmpet prisen på træning i bund, dem som har tilbudt upersonlige 24/7 løsninger og skabt forhold som ingen normale privatpersoner kan konkurrerer med eller hamle op imod – så har andre rejst sig i modvind og taget kampen op!

  For mens at de store kæder har lukket dørene og overlevet på almisser og velgørenhed fra kunderne og staten, så har andre takket nej til hjælpepakkerne og sat sig for at give deres kunder tilbage for den støtte de har ydet, og tilbudt dem alt hvad lovens rammer tillader – allerede idag.

  Hvor Fitness World modtager 70 millioner kroner i støtte om måneden, så de derved kun mister 30 millioner om måneden, har flere funktionelle træningsfaciliteter valgt at takke nej og åbnet dørene i det omfang loven tillader. Disse steder er ofte enkeltmandsvirksomheder eller personligt ejet – steder hvor du i hele taget godt ved hvem ejeren reelt er.

  Vi har lavet et interaktivt kort over alle de faciliteter i Danmark som har ønsket at melde ind at de holder åbent for udendørs træning og i hvilket omfang de gør det. Klik på billedet for at gå til siden.

  De funktionelle faciliteter kan nemlig noget som metervare-fitness ikke kan: De kan være personlige og funktionelle!

  Hvor det er jævnt svært at trække en benpress ud på parkeringspladsen så Jytte kan imitere at hun squatter, så er det noget nemmere at flytte kettlebells eller vægtstænger ud og korigere hendes teknik. For vi er vandt til at træne folk – vi åbner som udgangspunkt ikke bare døren til fitness-værkstedet og siger “Nårh men held og lykke med at fikse dit helbred?!”. Vi hjælper, motivere og træner vores medlemmer. Det gør vi i hvert fald der hvor jeg kommer fra!

  “Til træning øver vi os i mange ting – at give op er ikke en af dem! “

  Dette siger jeg ofte til mine medlemmer når de er ved at falde fra hinanden i udmattelse. Fordi at jeg ved, at intet der er værd at have, kommer let! Jeg træner mine medlemmer for helbred og et godt helbred kommer ikke af genveje – genveje som vores samfund er fyldt med også nu, både som medlem og som centerejer.

  Genvejen lige nu ville være at lade stå til og ikke gøre noget ved omstændighederne, at give op i frustration og vente til starten af august hvor regeringen forventer at fase 4 starter.
  Som medlem ville det betyde at blot affinde sig med, at man ikke kan træne – og som center, at tage de hjælpepakker man kunne få og ligge på den lade side.
  Man kunne dog også sætte et eksempel som er værd at følge!
  Som privatperson kunne man opsøge de faciliteter som differentierer sig fra de store kæder, i byen hvor man bor og give tilbage til lokalsamfundet. Her kunne man melde sig ind og hvis du som centerejer læser dette og endnu ikke har fået åbnet op for udendørstræning, så kom igang!
  Fordi på den lange bane har både medlemmerne, dig og samfundet brug for det!

  Hvis denne COVID-19 / Coronakrise virkelig handler om sundhed og helbred, så er det nu vi skal lære af det og handle på det!

  Derfor synes jeg ikke at man skal affinde sig med at man ikke må træne mennesker, når 2 ud af 3 indlagte Corona patienter er overvægtige – og man skal overhovedet ikke affinde sig med at ens center ikke tilbyder at åbne i et omfang der for langt de fleste er muligt – for os i de små virksomheder – placeret på førnævnte kort, er dynamiske og bedre rustet til at imødegå de udfordringer som der findes pt. og vi tror på at fitness er mere nødvendigt end nogensinde før!

  …Så i kampen om godt helbred og sundhed danner vi sammen spydspidsen!

  Artikler