More

  Team Bjørnefar

  Skrevet af: Thorbjørn Black


  Hvad er Team Bjørnefar

  Team Bjørnefar er et program og et team med en gruppe håndplukkede Atleter. Vi har fundet hinanden med det fælles mål; at komme til toppen af sporten i DK. Samt at prøve kræfter med udenlandske konkurrencer, herunder sanctionals. Det startede i 2015 hvor jeg påbegyndte programmering til Rie og Maibritt, vi opnåede på kort tid ret gode resultater, det var her min interesse for at træne atleter begyndte.

  I Norce har vi vores konkurrence hold ”Team Norce”, hvor 2/3 består af Team Bjørnefar og 1/3 består af Thomas Training, som er Thomas Frøsig’s program. Målet med Team Norce er, at man for det første, har niveauet eller i hvert fald potentialet til eller omkring RX. Dernæst er det, at repræsentere Norce til Sanctionals og andre store crossfit events/konkurrencer.

  Derudover har Norce ”Team Norce Light”. Holdet er for alle som har mod på at træne CrossFit som sport, holdet rummer også nybegyndere med interesse i sporten.

  Team Norce Light programmet rummer alle, der gerne vil bruge CrossFit som en del af deres træningsform, vi dækker pt folk indenfor og udenfor Norce igennem online coaching. Programmet er forholdsvis billigt, og koster 499 kr. om måneden.

  Norce er mit arbejde og hjertebarn, og det kræver stort set alle mine vågne timer. Derfor er mit program til ”Team Bjørnefar” et fritidsprojekt. Det henvender sig kun til det nuværende hold, da jeg ikke har tid til mere end dem.

  Jeg programmerer yderligere til få andre sportsfolk, det dækker fx jægersoldater, PET, AKS, almindelige soldater og politibetjente. Fælles for dem alle er, at de går op i deres fag og gerne vil forbedre deres fysiske formåen. Jeg har derved også kunnet hjælpe et par stykker med at blive optaget ved specialenhederne i Danmark.

  Grundet den store kompleksitet i CrossFit programmering, koster mit program 2000 kr. om måneden. I Crossfit programmering er der så mange lag der skal programmeres og lægges periodiseringer ind for. Herunder kredsløbstræning, styrke, VL, Gymnastik og skillwork. Min periodisering er dynamisk, dvs. jeg konstant justerer og optimerer på baggrund af feedback, i stedet for blot at holde mig til en lineær progression. Jeg ved at folk er mennesker, og det er mennesket der skal følge en lineær progression, hvilket nærmest er umuligt, da livet alt for ofte kommer i vejen.

  Som tidligere nævnt har jeg på Team Bjørnefar ikke plads til flere, men man er altid velkommen til at skrive. Er der et talent derude som mangler en træner, er jeg altid åben for at se om jeg kan hjælpe. Personligt har jeg ikke livsstils og/eller vægttabsklienter, men det har Norce, og her har vi en masse dygtige personlige trænere som vi henviser til.

  For at få adgang til en af Norces programmer eller trænere skal man blot kontakte mig eller Norce via en hvilken som helst platform.

  Vi bruger True Coach, en app der er god til at holde track med klienter og visualisere øvelser igennem video, som jeg også tit selv filmer.

  På vores holdtræning i Norce programmerer vi selv, og der er plads til alle niveauer. Programmet er skruet sådan sammen, at man igennem en 7-ugers cyklus vil berøre en stor flade af styrketræning, kredsløbstræning, gymnastik og teknik.

  I Norce er udvikling i fokus. Vi kender vores medlemmer og medlemmerne kender trænerne, dette gør at vi har stor succes med at flytte folk fra ét udgangspunkt til ét andet. Jeg vil altid anbefale folk, som ønsker at prøve kræfter med træning, om at prøve et CrossFit hold i en lokal selvstændig Box, for her bliver der virkelig værnet om medlemmerne.

  Men du ville gerne vide lidt om Team Bjørnefar og vores målsætning, så her kommer lidt om holdet:

  Hvad er målet?

  Dette er historien om et team, der er blevet opbygget med nogle stærke piger og drenge, som alle har turdet at drømme og håbe. Ledet af mig som passioneret træner og Team Coach, jeg er klar til at gå hele vejen for dem.

  Team Bjørnefar har ligeledes til formål, at bringe budskabet om stærke kvinder der står sammen, der tør tage chancer og som tør udfordre hele fitnessbranchens syn på kvinder. De ser ikke blot ud af noget, men de kan faktisk noget. Mental og fysisk styrke er vigtigere end udseende. Det handler ikke om hvordan man ser ud, men hvad man kan med sin krop og hvad man kan presse den til. Som ung kvinde i Danmark, er der en masse fordomme som vi er med til at nedbryde. Det er en historie om piger der kæmper i en måske mandlig træningskultur, men som på mange parametre er stærkere end størstedelen af mændene derude.

  Teamet er ikke blot et individ, men ét stærkt team, som i høj grad spiller en større og større rolle i CrossFit. Grundlaget for hele Team-idéen, hos ”Team Bjørnefar” bygger på min baggrund i forsvaret. Mekanismerne og principperne i Hæren bygger på, at ingen kan stå alene, hvilket også styrker det enkelte individ.

  Budskabet er i høj grad at man giver noget af sig selv når man er ovenpå, for man ved at de andre vil gøre det samme for en selv. Det handler om hvordan individualisten er død, og at man løfter i flok. At man kommer længere sammen end man gør alene. At man får bedre resultater ved at kæmpe sammen, end hvis man står for sig selv.

  For at nå dette mål har vi allieret os med Bodylab som sponsorere vores konkurrencer og produkter, mhp. At hjælpe Atleterne på vej.

  Visionen for Team Bjørnefar?

  Målet fra starten var at skabe et fællesskab, et fællesskab hvor opgaven og målet altid er i centrum. Det er fællesskabet der tager individet til et højere niveau, ingen kan stå alene.

  Det er på de svære dage hvor fællesskabet viser sin sande værdi, slår ring om den enkelte og løfter niveauet til nye højder.

  Udvikling sker altid ved hjælp af andre, ingen kan udvikle sig selv. Man lader sig inspirere, forføre, hjælpe og mest af alt udvikle med hjælp fra hinanden.

  Videndeling er essentielt, andre har altid individuelle kompetencer der er stærkere end dine, så hvorfor skulle du ikke lære af dem, og samtidig lade dem lære af dig?

  Når du er en del af et Team, så træder du i karakter og viser vejen for andre når du er ovenpå, for du ved at de vil gøre det samme for dig.

  Værdien ligger ikke i den enkelte, den ligger fællesskabet, og synergien imellem flere.

  Team Bjørnefar, vi har fokus på fællesskab!

  Om Mig

  Jeg har 11 års erfaring i Hæren, med diverse udsendelser både til krig og fred. Mine 11 år har været en lang karriere med udvikling af teams og soldater, både fysisk og psykisk. Jeg har en lederuddannelse fra Hærens Officersskole, og har været vant til altid at lede og vise vejen for andre.

  Det mest spændende jeg ved er, når en samling af mennesker går fra gruppe til et team, og endnu videre til et ”High Perfomance Team”. Det er her hvor det hele går op i en højere enhed og synergien viser hvad vi som individer i virkeligheden er i stand til. For at nå til et ”High Performance Team” skal der ligges tusinde af timer i kedelig ”tørtræning”, man skal øve koordination og bevægelser igen og igen, for til sidst at se det hele give mening. Det kan være svært at se meningen med det hele, når man står midt i processen, men det er min fornemmeste opgave at visualisere vejen imod målet. Jeg kan aldrig selv gå derhen for de mennesker jeg coacher, jeg kan vise dem vejen, men de skal selv følge sporet.

  Jeg har været CrossFit coach i 10 år, og har fulgt udviklingen helt fra starten. Åbnede sammen med en god kollega en CrossFit Box i Charlottenlund i 2013, Har været med i CrossFit Skodsborg fra starten og vil sige at Ole Cosmus har været min mentor og grunden til jeg overhovedet begyndte at interessere mig for CrossFit. Dernæst åbnede jeg Norce Performance sammen med en ven i 2017, efter et lidt mislykket forsøg med at lave en Fitnesskæde i Hong Kong og et beboelses container projekt i DR Congo ?

  Jeg er uddannet Militær Fysisk Træner, CrossFit Træner hos Crossfit.com og CrossFit Gymnastics Coach.

  Mine stærkeste sider indenfor træning, er styrketræning og bevægelse. Jeg har altid trænet og undervist sportsspecifikt.

  Da jeg blev udannet hos Center For Militær Fysisk Træning, har det altid været med det formål, at der var nogle arbejdskrav som blev stillet til de soldater/atleter jeg trænede. Derfor er min træningsfilosofi altid performance specifik og ikke livsstilsspecifik. Med andre ord, jeg har altid primært trænet professionelle. De livstilsklienter som jeg har arbejdet med, har derfor være igennem holdtræning.

  Det jeg brænder for, er talentet og folk der er gode til noget, om det så er en soldat eller en atlet. Når først jeg ser et potentiale, så kan jeg slet ikke slippe ideen om hvad det kan blive til. Den værste følelse jeg kender, er hvis jeg ser talenter spilde sin tid på andet, end det de er gode til.

  Jeg har trænet mange forskellige individer til at blive jægersoldater, politi, PET, soldater og CrossFittere. Ligegyldigt hvilken af ovenstående jeg har stået overfor, har min approach været den samme. Jeg skal finde ud af hvilke arbejdskrav der stilles til den enkelte. Igennem data skal jeg finde og planlægge vejen for dem. Det er forholdsvis simpelt på papir, men så snart der er mennesker indblandet er der en masse ubekendte faktorer der spiller en stor rolle. Her kommer min erfaring med at arbejde med Teams ind i billedet, det at skabe et fællesskab og få folk til at føle, at de er en del af noget større end dem selv, gør dem villige til at arbejde hårdere, mere fokuseret og længere.

  Min baggrund med team træning er lang, og erfaringen kommer helt sikkert fra mine år i forsvaret. Dog har jeg igennem 5 år arbejdet med team træning og lederudvikling for store danske virksomheder b.la. Deloitte, Carlsberg, Lego osv. Så jeg har stor erfaring med civile mennesker, og ved præcis hvilke mekanismer der gør sig gældende. Jeg er klar over at hos de fleste civile, er fællesskab og loyalitet på arbejdspladsen eller i teamet noget lidt andet end i forsvaret, men det er vigtigt at flytte dem hen i den retning hvor de kan se værdien i fællesskabet.

  Motivationen er der ikke altid, og det er her at de stærke teamdynamikker som opstår i et fællesskab gør sig relevante. Motivationen hos et team i forsvaret er ret simpel at holde oppe, for ude i den skarpe ende er der ikke plads til, at man ikke kan leve op til de arbejdskrav der bliver stillet. For er man ikke i form, eller hvis team dynamikkerne ikke fungerer, kan det i sidste instans koste dig livet (motivation igennem død). Den mentalitet og den drivende motivationsfaktor, er noget jeg virkelig har taget med videre. Kæmp for dig selv, og kæmp for dem du har omkring dig. Gi’ energi når du har overskud, og få energi når du er nede, det er essensen af et High Performance Team.

  Artikler