More

  Sådan påvirker Corona-restriktionerne vores sundhed

  Hvis man vil være god til noget nyt, så vil at “give det et år” – være en målbar og målrettet tilgang til dette. Nu nærmer vi os 1 års dagen for den første nedlukning af Danmark, og kan fejre at vi har givet det 1 år – Så hvor dårlige kan vi nå at blive?

  Hvis du har levet under en sten og ikke ved hvad Covid-19 er, så er det en influenza-lignende sygdom, der opererer på en skala fra rimelig træls og ned til ganske harmløs for 99% af befolkningen (2201 døde med Covid-19 pr. dd.).
  Der er fundet en vaccine som rulles ud nationalt og internationalt.
  Vaccinen garantere ikke immunitet, ej heller at man ikke fortsat kan smitte andre.
  Kilde SST.dk

  1) Nakke, skuldre og rygsmerter.
  FysioDanmark beretter om mellem 40-50% flere henvendelser vedrørende smerter i nakken, skuldrene eller ryggen. Disse er langt overvejende opstået af de improviserede hjemmearbejdspladser. Man har endnu ikke et overblik over om det vil koste nedsat arbejdsevne over tid, men det er noget FysioDanmark mener at man skal være opmærksom på. Kilde JyllandsPosten.dk

  2) Unge oplever ensomhed og mistrives
  Venstre har igår d. 5 feb 2021 lavet et udspil der skal komme unges mistrivsel og oplevelse af ensomhed til livs. De foreslår at afsætte en halv milliard til at løse denne udfordring – og samtidig at give de unge mennesker et fagligt løft.
  Man ved for nuværende ikke hvor mange unge der vil udvikle depression eller anden følgevirkning af deres hjemsendelse, men ifølge Venstre selv ved de godt at nogen af de unge har betalt en meget høj pris. Kilde Politiken.dk
  Læs gerne uddannelses- og forskningsministeriets egen konklussion og udspil

  3) Virksomheder går konkurs
  5989 danske virksomheder er gået konkurs og er smagfuldt digitaliseret af Risika på CoronaKonkurser.dk. Corona-konkurser defineres som antallet af udstedte konkursdekreter hos Statstidende siden d. 11 marts, hvor Danmark lukkede ned pga. COVID-19. Der tages højde for dobbelttællinger af konkurser, som annonceres to (eller flere) gange og vi medtager ikke annoncerede konkurser, der senere ophæves.
  Kilde CoronaKonkurser.dk

  4) Antallet af underretninger
  Underretninger er primært læreres, pædagoger og kommunale ansattes værktøj til at oplyse om bekymringer for et barn. Alle kan lave en underretning på et barn de oplever i mistrivsel eller er bekymret for, læs hvordan på Børns Vilkår.
  Ifølge landsforeningen for socialpædagoger var tallet steget for 5 år i træk i 2019. I april 2020 kunne Århus kommune dog varsle et alarmerende fald i underretninger, grundet de tvungne hjemsendelser fra skolerne. Herefter afdækkede DR den enorme nedgang i underretninger som på daværende tidspunkt var 43%.
  Kilde DR.dk

  Men betyder ovenstående 4 eksempler så forringelse i folkesundheden og trivslen – Betyder det så at alt er skidt nu? Nej overhovedet ikke!

  Vi vil samtidig gerne gøre opmærksom på at kagesalget er steget betydeligt og at 10x så mange danskere tester deres alkoholvaner på Alkolinjen.
  Så der må være nogen der fejre hvor godt det går!