More

  Rasmus Maack

  Siden midt Marts har atleter landet over måtte kigge langt efter muligheden for at udfolde sig på konkurrencegulvet. En mulighed der efter alt at dømme kommer til at vare nogen tid endnu.

  Rx’d Events, der i samarbejde med boxe og træningscentre afholder de fleste CrossFit/Functional Fitness konkurrencer herhjemme, lavede d. 7. april et opslag omkring deres position over de kommende måneder.

  Her en måneds tid senere snakkede vi med ejeren af Rx’d Events, Rasmus Maack for at høre hans tanker om konkurrencesituationen og for at blive klogere på manden bag.

  Får du selv trænet nu hvor alt er lukket ned?
  “Vi har jo vores udstyrspartner ‘Fitness Engros’ som har været så venlige at sende lidt forskelligt udstyr over så træningen kan holdes ved lige sammen med et par gode træningsmakkere”, siger Rasmus der også nævner at han lige er kommet tilbage fra en kort løbetur.

  “For et par dage siden blev jeg færdig med et lille EDOD projekt (Every Day on the Day) med 10km roning hver dag i 40 dage. Mange spørger til om det ikke gjorde ondt i røven, men det var faktisk mine gamle knæ, der led med små 1000 ‘benbøjninger’ hver dag”. Rasmus har en forkærlighed for roning og har både roet adskillige maratons og intet mindre end 100km roning på samvittigheden. “Det var et tåbeligt projekt. Faktisk roede jeg maraton om søndagen, hvilket føltes så overskudsagtigt at de 100km fik et skud to dage senere. Det var i Fitness World, hvor jeg også er instruktør, hvor jeg bevidst havde timet det så jeg ville være færdig omkring afslutningen af dagens hold – bare for at få lidt mental opbakning de sidste timer. Ellers var jeg aldrig kommet igennem.”

  At arbejde i Fitness World og så arrangere CrossFit konkurrencer, går det sådan helt hånd i hånd?
  “Faktisk er vi ret opmærksomme på, at vi afholder ‘Functional Fitness’ konkurrencer da vi jo ikke er affiliate. Men for mig kommer det sig ikke så nøje, om man er affiliate eller ej. Det er et lokalt valg og langt hen ad vejen er både træningen og det lokale community det samme. Vi velkommer alle til vores konkurrencer uanset tilhørsforhold. Jeg kan sagtens følge når nogens oplevelse af, at Fitness World er lidt noget andet, men jeg tror det er meget forskelligt fra sted til sted. Jeg er ihvertfald både glad og stolt over det FW vi har hvor jeg er.”

  Hvor lang tid har du været i gang med at afholde konkurrencer?
  “D. 16. maj er det 5 år siden Rx’d havde sin første konkurrence – Army Games på Aalborg/Nørresundby Kaserne i 2015”, fortæller Rasmus og tæller sig frem til, at det er små 60 konkurrencer siden efterhånden. I starten af 2017 besluttede Rasmus at give Rx’d et skud som fuldtidsbeskæftigelse efter små 9 år som personaleleder og Service Manager ved televirksomheden Telenor.

  Senere i 2017 førte et længere tids uoverskueligt arbejdspres samt en del mediebevågenhed i kølvandet på en konkurrence i Kolding faktisk til en kortvarig lukning af Rx’d: “Jeg synes jeg havde spillet de kort jeg havde på hånden. Arbejdspresset med 60-80 timer om ugen var blevet for meget og udsigten til en rentabel økonomi var meget langt væk. Dertil er det ikke nogen hemmelighed, at al ‘Kolding’ omtalen i medierne og i communitiet tog hårdt på kræfterne (og humøret) på daværende tidspunkt.”

  Udmeldingen skabte stor respons på Rx’d Facebook siden, hvor hundredvis af atleter fra hele landet udtrykte deres forståelse for beslutningen, men også håb om en genovervejelse. Og responsen gjorde indtryk: “Det var meget rørende at opleve den interesse folk viste såvel mig som virksomheden. I dagene efter beslutningen havde flere meldt sig på banen med forskellige forretningsmæssige løsningsforslag, men ingen tvivl om at det blev samarbejdet med vores udstyrspartner ‘Fitness Engros’ som skulle vise sig at være redningen.”. Rasmus fortsætter: “At dementere beslutningen om lukning – særligt efter at have modtaget så mange velmente beskeder – føltes håbløst amatøragtig og trak vist også lidt smil og hovedrysten rundt omkring. Men alt i alt blev gen-beslutningen taget rigtig flot imod og selvom man (jeg) selvfølgelig gerne vil virke professionel i meget af det jeg laver, håber jeg også at man husker på, at det trods alt bare er en gut fra Aalborg, der står bag og som selvfølgelig også kager lidt rundt i det af og til.”

  Nok skal man kunne kage rundt i det, men du er alligevel også lykkedes med lidt af hvert – hvordan får man lov at holde en konkurrence på Rådhuspladsen?
  “Det startede jo egentlig som en ‘Gad vide om man kan…’ – at Københavns Kommune så faktisk var med på ideen var meget overraskende, men fedt. Og endnu federe at vi siden har oplevet så stor opbakning omkring projektet. 2019 afviklingen er noget af det jeg er allermest stolt af, at have lavet. Det er selvfølgelig værd at nævne, at det aldrig var lykkedes uden de mange frivillige fra boxene i KBH, heriblandt ikke mindst Norce, som trak en stor del af læsset i ‘19.”

  Hvordan ser det ud nu i RX’d Events?
  “Pt. er alle events enten lukket ned eller afventer afgørende beslutning. Rx’d Shop webshoppen kører uforandret.

  “Vi tager stilling et event en ad gangen, men bestræber os på at træffe en beslutning så tidligt, at man ikke fanges i ikke-aktuelle rejseplaner mm. Indtil videre har jeg måtte aflyse et event i Aarhus CrossFit (marts), Unity Gym (maj), hvor vi ellers havde et utroligt spændende samarbejde med Nordic Race samt Battlegrounds Individual på Hvidovre Stadion (juni).” remser Rasmus op og fortsætter: “Jeg havde selvfølgelig set frem til hver af disse events, fordi at de var særlige på hver deres måde, men navnlig samarbejdet med Nicolai Mainz og Sebastian Klindt (bagmændene bag Battlegrounds) samt samarbejdet med Nordic Race er jeg ked af at have aflyst.

  “Vores flagskib ‘Cityhall Throwdown’ på Rådhuspladsen har jeg endnu ikke truffet beslutning om. Det afholdes d. 24-26. juli, så jeg nærer stadig et små naivt håb om, at jeg kan få lov at afholde det som planlagt. Vores samarbejdspartner og jeg er dog selvfølgelig også realistiske. Der er 306 tilmeldte fordelt på 153 hold ligesom der jo rask væk samles både 1000-1500 tilskuere omkring pladsen. Vi havde som noget nyt i 2020 tænkt at Masters åbnede festen fredag eftermiddag/aften – noget jeg havde (hvis det aflyses) set rigtig meget frem til. Men nu må vi se – jeg vil gerne have nogle konkrete udmeldinger og jeg ville være ked af at aflyse på forhånd, hvis vi så finder ud af, når vi nærmer os, at vi faktisk kan afholde det.”

  Hvilke muligheder har folk hvis ‘deres’ konkurrence aflyses?
  Skulle en konkurrence flyttes til et andet tidspunkt så vil det selvfølgelig være muligt blot at beholde sin plads til den nye dato. Men ellers får de deltagende tre muligheder; Refundering, Konvertering til gavekort til Shoppen eller de kan vælge at donere beløbet til Rx’d.

  En del af de, som har ønsket refundering (ca. 85% vil jeg tro), nærmest beklager når de beder om refundering. Det gør lidt ondt at læse. Selvfølgelig skal man da kunne få sine penge igen – man har købt en vare som man ikke modtager. Det er ikke noget man skal beklage for. Jeg sætter utroligt stor pris på både konverteringer og de donationer, der har været, men det er bestemt ikke min forventning.”

  Rx’d Shoppen har eksisteret ca. et år og er i den nuværende situation afgørende for overlevelsen af Rx’d: “Generelt har folk taget rigtig godt imod butikken når vi er ude til events. Vi får sludret med en masse atleter og tilskuere og får solgt pænt hver gang vi er afsted. Webshoppen har vi ikke gjort så meget ud at brande endnu, men her under ‘krisen’ har den vist sig 100% afgørende for Rx’d overlevelse som helhed. Der ryger en del til hjemmetræningen og navnlig salget af 5.11 Tactical vægtvesten har været stort. Faktisk så stort, at Rx’d har placeret sig som Nordens førende distributør af 5.11 vægtvesten til fitness brug. Det er lidt fedt og noget som vi kommer til at takke miljøet for i en kampagne inden så længe.”

  Hvad er fremtiden så?
  “Jeg havde håbet, at 2020 var året, hvor vi kunne effektivisere event forretningen; pleje det gode samarbejde med sponsorer og med vores værtsboxe samt forbedre atletoplevelsen generelt med spændende nye initiativer: samarbejdet med Nordic Race, Masters på Rådhuspladsen mm. Det er ærgerligt, at disse initiativer ikke bliver til noget og med netop disse er vi allerede ved at planlægge 2021.

  Når det er sagt kigger vi selvfølgelig kigger vi ind i aktiviteter i andet halvår af 2020 (First Timers, Fu** Cancer, Christmas m.fl.), men for nu afventer vi næste skridt i  udviklingen af landets genåbning og ser tiden lidt an. Så i stedet er det nu shoppen, som får lidt tiltrængt fokus, så selvom vi savner events så bruges tiden fornuftigt så længe.”