More

  Nej… Vi er ikke nede Mette!

  Igår præsenterede statsministeren Mette Frederiksen fase 2 af genåbningen af vores samfund. Partierne har forhandlet omkring hvad der skulle åbne og i hvilket omfang.
  Disse forhandlinger blev baseret på smittesprednings sandsynlighed og økonomisk gevinst for samfundet – det er altid kvalificeret når risiko og økonomi bliver blandet sammen.

  For mens superligaen, kirker, restauranter og efterskoler kan åbne op, så skal botaniske haver og fitnesscentre fortsat holdes lukket. Stederne over her er ikke alle faciliteter som må åbne eller er tvunget lukket, det er blot eksempler fra listen. Eksempler som understreger at vi bare står og trækker ting op af en hat i ren og skær tilfældighed.

  Jeg taler naturligvis udfra et fitness perspektiv hvor vi i branchen ikke er imponerede over fase 2 for planen. Man behøver ikke at være enig med mig, men jeg tænker at der er flere som historisk set er blevet syge af at spise ude eller på deres efterskole – end de er blevet af at tage til træning… eller i botanisk have? Jeg kommer mest kun i skoven, men er botaniske haver ikke udenfor?!

  Vi har naturligvis også forsamlingsforbuddet som gælder alle steder i samfundet!
  Vi må max være 10 samlet 1 sted, som en forsamling… med mindre at vi skal i skole, ud at spise eller ud at handle. Så må vi være mange flere for her har vi god luft omkring os og ingen fælleskontaktpunkter… med mindre at vi skal på toilet i skolen, røre ved ting i butikken eller har tænkt os at spise noget mens at vi er på restaurant.

  Så nej Mette, vi er ikke nede-mette… Vi bryder os bare ikke om at det er økonomien og kontornussere som er faktoren for hvornår vi må komme ud at træne eller at træne andre. Har vi ikke lært af denne pandemi at sundhed og hygiejne er ultra vigtigt. Begge dele noget som vi kan kontrollere og administrere i langt de fleste fitness centre – måske end da endnu bedre indenfor.

  Så mens superligaen, som er kendt for udveksling af kropskontakt og væsker i form af tudeprinsesser, så må vi fortsat ikke have folk på rækker med god afstand, og sætte dem til det som langt de fleste har brug for – for at højne vores nationale sundhed – at bevæge sig mere!

  Opdatering:

  Derudover er partierne også blevet enige om fase fire, som ifølge aftalen begynder primo august. Den indebærer:

  • Alle øvrige uddannelser
  • Diskoteker, spillesteder og natteliv
  • Yderligere dele af indendørs sports- og fritidsfaciliteter mv. (fx fitnesscentre, badelande, legelande, svømmehaller)
  • Forbuddet mod arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende hvor der er flere end 500 personer tilstede, fastholdes til minimum 31. august

  Ifølge aftalen kan elementer fra både fase tre og fire enten fremskyndes eller udskydes alt efter udviklingen. Partierne går dog ud fra, at »genåbningen kan forventes at føre til en stigning i smittede og indlæggelser både i fase 2 og kommende faser«, lyder det i aftalen.