More

  Kasper Vinter – Nordic Performance Training

  Vi har taget en snak med personlig træner, fysioterapeut og træningsnørden fra Nordic Performance Training: Kasper Vinter! Hvis du ikke ved, hvem Kasper er så kunne en kort introduktion være:
  Kasper er 32 år gammel og medejer af Nordic Performance Training sammen med Lucas Iversen. Deres facilitet er beliggende på Amager. Kasper kan betegnes som de “personlige træneres træner”.  Det sidste års tid har Kasper oplevet det, som han selv beskriver som “snebold effekten” i forhold til klienter og popularitet.
  Vi har haft travlt de sidste to år. Men mange fik virkelig øjenene op for os, da en del top-atleter er begyndt at blive trænet hos os. Jeg tror, at det startede ved et tilfælde, da der kom en atlet som præsterer på højeste niveau. Han var udfordret af skader og ville gerne have programmering og viden bag, så han stadig kunne blive endnu stærkere og samtidig fortsætte med at være i toppen af CrossFit. Det gik ikke ubemærket hen og han var rigtig god til at fortælle andre om sin oplevelser.

  Du træner også en del via. online coaching, kan jeg se?
  Ja, jeg har en del klienter som jeg hjælper via online coaching og programlægning. Både for personer som blot har brug for individualiseret programmering og løbende sparring samt dem, som har brug for en mere personlig interaktion med bl.a. videofeedback. Det er så vidt som muligt samme tilgang, som når jeg har klienter i studiet, men blot på distancen. Og feedbacken fra mine klienter har været helt fænomenal, selvom de måske har været lidt påpasselige overfor hele online branchen, som har jo har fået en del kritik den seneste tid. Hvilket er helt berettiget. Heldigvis har mine klienter dog været rigtig gode til at fortælle, om deres positive oplevelser med vores tilgang.

  Det her med oplevelsen synes jeg er enormt spændende og jeg har godt bemærket, at du selv er god til at dele, når du får ros fra dine klienter – hvilket jo er helt ok… men du får det ret tit?!
  Den bedste måde at få mulighed for at hjælpe flere mennesker er jo først og fremmest at gøre et godt stykke arbejde. Og derefter vise det gode arbejde frem. Nordic Performance Training er det studie i Danmark med flest 5 stjernede ratings på Google. Og det er vi selvfølgelig utroligt stolte og taknemmelige for.

  Jeres høje antal positive ratings er jo helt vildt – Hvad tror du at I gør anderledes?
  Vi vægter først og fremmest interaktionen meget højt, er lyttende overfor klienterne og så har vi en høj grad af viden og professionalisme indenfor træning. Vi placerer ikke mennekser i kasser og påstår ikke, at vi kan “fikse” og behandle en masse semi pseudovidenskabelig diagnoser. Vi ser ikke vores klienter som patienter, men hjælper dem med at finde deres vej indenfor træning og fysisk aktivitet. Det vil de fleste PT’er nok også påstå at de arbejder ud fra, men det er meget det vores klienter roser os for.

  Hvor længe har Nordic Performance Training eksisteret?
  Ca. 3 år hvor vi løbende har bygget stedet op.
  Vi har nok gjort det lidt anderledes end andre steder, som starter med at købe stort og dyrt ind og derefter tiltrækker klienter og bygger en forretning op, som så matcher udgifterne – Vi havde næsten ingenting da vi startede, andet end en masse viden og “people skills” fra flere års erfaringer indenfor mere traditionel fysioterapeutisk praksis. I takt med at tilgangen og forretningen voksede, udviddede vi i lokalerne. Og da lockdown skete istandsatte vi træningsfaciliteterne og investerede i endnu mere udstyr, professionel lyd og indeklima mm. Vi bliver nok aldrig tilfredse, men vi elsker processen ved konstant forbedring af alle aspekter af vores produkt.

  Når jeg kigger rundt i lokalerne så kan jeg godt se, at der har været en træningsnørd inde over. I har mange specielle greb, maskiner og accessories.
  Alt hvad vi har herinde er nøje udvalgt ud fra særlige behov og vores erfaringer som både trænere og trænende i andre centre. Vi har ikke behov for at have mange af de samme ting, eftersom der aldrig er mange mennesker som skal deles om udstyret. Vi har derfor altid lige præcist det udstyr, som den specifikke klient har behov for eller foretrækker i deres træning. Men også det udstyr eller de specifikke greb som de har til rådighed i andre træningcentre, således vi kan klæde dem beds muligt på til deres videre træning.

  Det er ingen kunst at få andre til at se dårlige ud, men PT branchen har været rimelig udskældt det sidste års tid. Hvordan sørger du for, at hjælpe dine klienter fremfor at give dem komplekser og udnytte deres usikkerhed?
  Først og fremmest sørger jeg for at videreuddanne mig konstant og lære fra mange forskellige indenfor styrketræning såvel som smertevidenskaben. Jeg tager mange kurser, planlægger tid i min kalender til at læse og sørger generelt for at udfordre mine personlige forforståelser og udfordre pseudovidenskabelige tendenser hos mig selv og andre. Jeg øver mig konstant på at møde mine klienter i øjenhøjde og forsøger, at klæde dem bedst muligt på til deres egen træning og deres forståelse og forventninger af egen krop.

  I min branche er der desværre et uhyggeligt lavt gennemsnit ift. sekunder før terapeuten afbryder deres klienter og føler sig forpligtet til at diagnosticere og fixe klientens problemstillinger. Problemstillinger og diagnoser med latinske betegnelser som oftest er konstrueret og designet til videreformidling til andre sundhedsprofessionelle. Det holder jeg mig så vidt muligt fri for, når jeg taler med mine klienter. Jeg prøver i stedet at facilitere til selvhjælp via en optimistisk og aktiv tilgang. Jeg forsøger derudover altid at forventningsafstemme og sætte realistiske med for mine klienter.

  Du er rimelig god og populær på sociale medier. Hvad vil fremtiden bringe for dig og Nordic Performance Training?
  Jeg arbejder på en udvikling af mine egenskaber på online delen samt hele vores platform. Derudover har især min kollega Phillip Gray set en voldsom stigning i antallet af personlige trænere som søger hjælp til dygtiggørelse rent fagligt samt de praktiske aspekter i udviklingen af deres forretning. Og så er vi i de tidlige forberedelser til et online kursus for personlige trænere og fysioterapeuter som ønsker dygtiggørelse indenfor træning.

  Og så vil jeg øve mig på at være tilfreds og stolt af det, som vi har opnået indtil videre, uden at miste gnisten til vores konstante videreudvikling.


  I galleriet her kan du se billeder fra Nordic Performance Training. Husk at følge dem på Instagram & Facebook.