More

  Jesper Kristensen

  Hvad er din trænings og træner baggrund?
  Oprindeligt er jeg Tidl. Svømmer og har været dansk mester og svømmet på landsholdet. Jeg startede på CrossFit i 2010 og var blandt andet med til Regionals 2012 for Teams. Herefter har jeg mest trænet powerlifting.

  Hvordan kom du i gang med CrossFit?
  Det var vidst lidt et tilfælde. Jeg husker ikke præcist omstændighederne, men jeg ved, at det var i forbindelse med svømning og Ole Cosmus, som vidst var livredder. Han inviterede et par af os svømmere til Livgardens kaserne i Høvelte hvor vi trænede med ham. Det blev jeg ret hurtigt bidt af!

  De fleste kender dig nok som medejer af Norce – Hvad er din uddannelses- og forretningsmæssige baggrund for Fitness?
  Jeg mindes, at jeg tog CrossFit Level 1 omkring 2011. Siden Personlig træner uddannelsen igennem SATS. Jeg har Kettlebell instruktørkursus ved CrossFit og i forbindelse med svømning har jeg svømmetræner uddannelsen. Jeg blev interesseret i coaching og tog en uddannelse i det, med speciale indenfor sports coaching. Ydermere har jeg deltaget i et hav af forskellige workshops.
  Ved det forretningsmæssige aspekt, der blev jeg først træner i CrossFit Copenhagen omkring 2011 i Fabrikken Hellerup – Den blev jeg så Box Manager for i ca. 2014. De lavede en massefyring i 2015 hvor alle de københavnske managers blev afskediget, inkl. Mig. Inden fyringen var jeg allerede igang med at søge nye veje, da jeg ikke var enige med den måde de gjorde tingene på. Jeg ville gerne mere community og nærvær med medlemmerne, så det var et kærkomment spark i røven til at komme videre. Fra 2015 forsøgte jeg at åbne Norce, som dog først åbnede i September 2017 – selom vi overtog de 770m2 lokaler i Januar. I perioden fra 2015 og til 2017 levede jeg af dagpenge og hård træning. Vi kiggede på mange lokaler i den periode i alle dele af københavn og jeg oplevede alt lige fra at lokaler blev taget foran næsen på os, til at vi blev afvist efter lange forhandlinger direkte ved underskriften på lokalerne.

  Med alt det arbejde du har lagt i Norce, hvad fik dig så til at sælge din andel d. 1 sep. 2019?
  Jeg startede på overvejelserne da jeg vidste, at jeg skulle være Far. Min kæreste var sat til at føde d. 1. August og vores lille pige kom til verden d. 31 Juli. Tanken om at blive forældre og de naturlige prioriteringer der ændrede sig gjorde, at jeg havde svært ved, at se mig selv skulle være bundet op i Norce 50-70 timer om ugen. Det virkede bare naturligt, at jeg gerne ville være mere hjemme og en del af det.

  Hvordan tænker du at forene livet, som nybagt far med rollen som selvstændig?
  Jeg havde i noget tid gået og leget med tanken om online coaching, som hyggeprojekt, altså bare som sjov på sidelinjen, men i stedet valgte jeg at gå ‘all in’. Ikke, at der ikke er rigeligt med arbejde i det, men jeg kan nemmere strikke min dag sammen, sådan at jeg arbejder nogle timer, er sammen med familien og så arbejder igen. Tit sidder jeg oppe til kl 2 om natten og arbejder, for at det går op. Det gode ved at være selvstændig er jo, at jeg er herre over egen tid. Lidt timer forskudt henover dagen i stedet for fastlåste timer på en hel dag har jeg en oplevelse af, virker rigtig fint. Nu har jeg jo været selvstændig i noget tid, men at være alene selvstændig er lidt noget andet. Jeg fik dog et godt skub på vejen i forbindelse med CrossFedt ministeriets Games Live Streaming, hvor jeg havde stået for at indsamle nogle donationer ved, at skrive ud til enkeltstående boxe i DK, her fik jeg noget god eksponering.

  Hvis man gerne vil have dig, som træner, hvordan kommer man så til det og hvad kan man forvente af dig?
  Jeg har en hjemmeside www.hier.dk ellers via. Instagram og Facebook.
  Jeg skræddersyer alle forløb uanset om de er korte eller lange og så har jeg gjort det billigere end en fysisk coach, ved at spare transport og ansigt-til-ansigt tid, for at kunne levere 1 times undervisning.
  Jeg kører træningen ved telefonsamtaler, videoanalyse og kostplan. På den måde, har vi dialog nærmest hver dag, fremfor 1 gang i ugen. Min kostplan er baseret på mange års samarbejde med Team Danmark diætister, da jeg selv var atlet og så er jeg autodidakt. Alle mine klienter får også en særlig app til tracking af vægt, samt træningsplan og kostplan.
  Jeg tror, at min tilgang bære præg af, at det her er noget jeg gør fuldtid og at man får bang-for-the-buck!

  Hvad er dine ambitioner fremover?
  Jeg vil udvide mit HIER training og have mange flere atleter.
  Samtidig viderudvikle på min app og meget gerne være med til at tilbyde udvikling af individuelle atleter. Jeg har netop overtaget nogle små lokaler på Østerbro og her vil jeg åbne noget. Det bliver småt, eksklusivt og super lækkert udstyr med høj fokus på community. Det bliver alt dét som jeg hele tiden har ville med træning og CrossFit.