More

  Ida Mathilde Steensgaard

  De sidste 6 Nordic Race har hun vundet i træk, hun fik en 2. plads til OCR VM i Pro Kvinder på 3km distancen, en 3. plads på 15km distancen og en 1. plads i Mixed Team.
  Ida Mathilde er vist lidt mere, end bare en løber og har bevist et utal af gange at man ikke skal tage fejl af hende når det handler om at komme op, videre og fremad.

  Hvad er din uddannelse og erhvervserfaring?
  Jeg er uddannet Miljø Ingeniør og afsluttede ved DTU i sommeren 2017.
  Så har jeg både været i praktik, studentermedhjælper og efterfølgende fuldtid ved Novo Nordisk, som Miljø og Arbejdsmiljø koordinator. Jeg har arbejdet på deres BioPharm, hvor de bl.a. forsker i Blødersygdomme, Hormonsygdomme & væksthormon.

  Jeg stoppede d. 31/12-2019 for at gå Pro med OCR. Indtil da kørte jeg 50/50 med job og træning. Jeg arbejdede 4 dage om ugen og brugte resten af tiden på træning.

  Har du fået økonomisk opbakning til at kunne gå Pro – Er der et sikkerhedsnet? Det må have været lidt et sats?
  Jeg har nogle super søde og gode sponsorer! RedBull, Garmin, BodyLab, 2xu, Inov8, FixU Clinic, Kropsværkstedet. Særligt RedBull er gode da de hjælper økonomisk, men også med at få lavet videoer og reklamer. De har den vildeste testfacilitet i Østrig som jeg kan benytte i forbindelse med træning – her har de ALT hvad man kunne drømme om!
  Jeg har også vundet en del pengepræmier til at supplere min opsparing med. Derudover afholder jeg et par Workshop’s med camps og undervisning, som jeg tjener lidt på.
  Jeg fik også for nyligt et tilbud om at skulle være Live-model til et computerspil hvor de skulle animerer nogle bevægelser.
  Så på den måde kan jeg leve selvstændigt af min enkeltmandsvirksomhed og i worst-case, så er jeg medlem af en A-Kasse.

  Jeg kan huske da vi mødtes første gang at du var bekymret for din fremtid i OCR – Helt konkret mente du at der snart måtte være nogen Triatleter som opdagede at de havde en fordel. Hvordan gik det så?
  Der var helt klart en periode hvor de fandt ud af det. Heldigvis blev arrangørerne endnu bedre til at bygge forhindringer som var teknisk krævende, så man ikke bare kunne sprinte igennem det hele. OCR er formentlig 70% en løbesport, men der kommer hele tiden nye og spændende forhindringer som stiller krav til det tekniske.
  Vi kommer dog ikke udenom at man som god løber eller triatlet har en fordel til OCR. Hvis man som atlet kan forbedre sit km pace med 20sec så har det jo kæmpe betydning på en 20km distance.
  Siden dengang er der også kommet en endnu bredere vifte af konkurrenter og det er super fedt! Jeg kan huske at de første par Nordic Race jeg var med i havde måske 500-700 deltagere – her sidste gang var der 7000 i Århus.
  Der er også en 10-12 arrangører af løb bare i Danmark nu og bliver holdt ca. 40 løb om året. OCR er blevet rigtig stort.

  Hvordan griber du træningen an? Finder du bare på noget eller har du en træner?
  Min træning er planlagt af min træner Thomas Johansson.
  Han har været kampsportsatlet og vist nok vundet DM i Judo og Europa mester i MMA 100+ klassen. Han har også erfaring som udvikler og banebygger ved Nordic Race. Han opfandt Power Push forhindringen, som mange har været udfordret af.
  Han har været min træner siden 2017, hvor han fik sat en stopper for min tilgang, hvor jeg tænkte, at jeg kunne gå i byen i weekenderne og stadig konkurrer på højt plan.
  Min løbetræner er Claus Hechmann, så Thomas står for alt andet, end den del. Op til visse konkurrencer er RedBull også inde over.
  Jeg træner i Unity Gym, men startede i Kraftværk. Unity Gym har en større udstyrspakke og mere plads. Det passer bedre til mit niveau og mine ambitioner.
  En typisk dag for mig vil være noget morgenløb efterfulgt af mobilitets træning, derefter senere på dagen vil jeg træne på Thomas’ hold sammen med Maria og Patrick, hvor vi øver generel styrke og en del grebsstyrke og teknik.
  Jeg træner hver dag, men der er forskel på hvor intenst det er. Mandag og tirsdag har jeg fulde træningsdage, onsdag har jeg en halv, torsdag og fredag har jeg fulde træningsdage og lørdag/søndag har jeg halve dage. Søndag plejer at være en lang og langsom løbetur.

  Hvordan forener du det med dit privatliv?
  I forhold til hvor godt jeg præsterer, eller kan præstere, er der lidt uenighed om, hvad der er mest effektivt for min træning, men det skal også være til at leve med.
  Det skal fungere med min forlovede Frederik. Mine venner og familie er også vigtige – disse ting prioriterer jeg højt.
  Det er mega fedt at stå på toppen af podiet, men det er ikke fedt at gøre det alene.

  Min træner vil også gerne have at jeg tager en middagslur hver dag, men det er ikke altid det lykkedes for mig. Meditation fungerer fint, eller bare det at kunne koble af evt. noget foam rolling midt på dagen.

  Følger du en særlig diæt og tager du kosttilskud?
  Jeg spiser meget kulhydratholdigt som havregrød, ris, pasta. og prøver at time det ift. mine træninger, så jeg har energi til dem.
  Jeg tager casein protein, multivitaminer og fiskeolie.
  Jeg synes selv, at jeg generelt har en god forståelse for, hvad der er sundt. Jeg spiser ikke pizza hver dag, men jeg gør det en gang imellem. Det sværeste for mig er nok at få mad nok, så jeg ikke crasher senere på dagen. Jeg tracker ikke min mad, men jeg har overvejet at blive klogere på det.

  Er du opmærksom på kropsidealer i forbindelse med din træning?
  Ikke rigtig. Jeg har ikke været tyk og er så blevet tynd og derved haft fokus på et vægttab eller noget. Der er naturligvis den her gængse opfattelse at når man er tynd, så er man feminin, men det er da heldigvis blevet mere velset at være stærk og stå skarpere, hvilket jeg synes siger mere om at være i form.
  Jeg kan dog huske, at jeg på et tidspunkt synes, at jeg var lidt meget bredskuldret men det blev opvejet af, hvor imponeret jeg var af, at jeg kunne lave noget når jeg f.eks. tog 15 pullups.
  Jeg prøver at holde mig selv performance-orientering, hvor målet er at flytte grænser og at overvinde gamle forhindringer.
  Jeg kan rigtig godt lide “Klap-på-skulderen”-mentaliteten med fokus på all Round træning.
  I forhold til kroppen må man jo også sige at folk har hver sin smag og jeg synes ikke, at man skal dyrke det for ekstremt.

  Har du nogen hobbyer eller interesser udenfor OCR?
  Jeg elsker Outdoor liv. Det simple i det og gerne klatring/bouldering.
  Jeg elsker at rejse og qua min fars arbejde som Geo Fysiker på DTU Space har vi set meget sammen. Jeg vil klart favorisere rejser og oplevelser fremfor en designerstol.
  Og så er jeg også ret glad for puslespil. Det er et godt redskab til at grounde mig, så jeg ikke laver 10 ting på 1 gang.

  Billeder af: Nikolaj Frits Nielsen

  Artikler