More

  Ida Mathilde Steensgaard – på vej tilbage fra skade!

  At være Danmarks bedste OCR-løber stiller store krav til træningen hele året rundt. Ida Mathilde Steensgaard kan derfor ikke stille træningsskoene på hylden, selvom vejret udenfor siger frost eller regn. Vintersæsonen er en essentiel del af hendes træningsprogram, hvor hun normalt forbereder kroppen på en lang og krævende konkurrencesæson.

  Jeg kører ofte mere styrkepræget træning om vinteren, da det er min off-season, og jeg derfor heller ikke arbejder med så høj intensitet. Jeg har derimod fokus på opbygning ved at øge volumen i min kredsløbstræning og mine fedtforbrændingspas en smule samtidig med, at jeg bygger på muskelmassen. I konkurrencesæsonen kan man nemlig nemt tabe lidt muskelmasse, fordi der er så mange konkurrencer. Vinter er altså lig med fokus på at øge min muskeludholdenhed”.

  For Ida Mathilde Steensgaard har de seneste måneder dog været anderledes fokuseret på at komme tilbage efter en skade, der stadig fylder.

  ”Min skade har været et bone bruise i min fod, så det vil sige en slags stressfraktur, hvor min knogle naviculare har fået en revne, og brusken mellem knoglerne (talus og naviculare) har været gået i stykker. Så nu er jeg i gang med et genoptræningsforløb. Forhåbentlig viser min anden CT scanning, at genoptræningen kan tages til nye højder, så jeg kan begynde at genoptage løb, hop og spring. Dog i et meget nedskaleret omfang hvor jeg over 4-8 uger, løbende skalerer op, inden jeg kan begynde at løbe normalt igen”. 

  For Ida Mathilde, der drømmer om en god sæson på den anden side af skaden, har det været et forløb med fem uger med Walker, hvoraf de første tre uger krævede støtte fra krykker. Efter fem uger med Walker var det muligt med korte gåtur og lidt cardio på cykel i meget lavt gear. Og så har hun løbende kunne opgradere med mere intense og længere cardio sessions på cross trainer og romaskine. Alt sammen suppleret med genoptræning af fødderne ved siden af.

  ”Det er altid hårdt ikke at kunne være fuldt fokuseret omkring sæsonen og den træning, man ved, vil gøre dig aller bedst rustet til kommende konkurrencer”.

  Se Ida Mathilde og de andre Redbull atleter her i videoen: “We the danes!”

  Artikler