More

  FBB x Eleiko

  “Simple is sexy” var ét af budskaberne da amerikanske Marcus Filly gæstede Eleiko HQ i Halmstad for at gøre træningsentusiaterne Emilie Jacqueline (til venstre) og Mirah Damkjær (til højre) og de øvrige workshop-deltagere klogere på hans Functionel Body Building koncept.

  Hvem er Marcus Filly?
  Marcus Filly er 6x CrossFit Games atlet og skaberen af Functionel Body Building træningsmetoden. Derudover står han bag Revival Strength i Californien og coacher klienter online. Han er også medvært på Look Good Move Well podcasten.

  Hvad er FBB?
  Functionel Bodybuilding blev udviklet ud fra Filly’s egen erfaring med genoptræning efter flere års crossfit på konkurrenceplan.

  Look good, move well!
  Filly ved at hans klienter ofte holdes motiveret af gode resultater, så hans målsætning er at skabe langtidsholdbare planer, der tillader klienten at udvikle sig både æstetisk og på deres performance, men uden at blive skadet eller brænde ud på kortsigtede diæter.

  Han har ligeledes et stort fokus på restituering og et overordnet fokus på at kunne bevæge og bruge sin krop funktionelt i alt den tid vi har den.

  Behind the scenes hos verdens stærkeste mærke!
  Instagrammerne Mirah Damkjær og Emilie Jacqueline, der begge lever et aktivt liv med en stor passion for træning og bevægelse, havde fornøjelsen af at overvære og deltage på en workshop med 6x CrossFit Games atlet Marcus Filly. En workshop der fandt sted hos Eleiko HQ i Halmstad, Sverige.

  “Forud for workshoppen fik vi en guidet tour på Eleiko’s lager og produktion af Morten Lambek, der er sælger for Eleiko. Her fik vi blandt andet et indblik i hvorfor Eleiko med god grund kan kalde sig for Verdens stærkeste mærke.
  Det var en stor oplevelse at få indblik i fabrikkens massive kvalitetstests af produkterne, inden de når ud til os som forbrugere i diverse crossfitboxe og træningslokaler.”

  “Vi fik også fornøjelsen af selv at prøve kræfter med at samle et par vægtstænger under kyndig vejledning af Elin, som til dagligt har netop den funktion i produktionen”.

  Raise the Bar
  Hos Eleiko har man et ønske om at gøre folk stærkere, så man kan yde mere i sport og i livet.
  Det handler både om den mentale og den fysiske styrke og sundhed vi opnår ved træning.
  Hvad mange sikkert ikke ved er, at Eleiko fremstillede små elektriske apparater, herunder vaffeljernet i 30 år, inden fokusset skiftede til styrkeudstyr i 1957.

  Det startede med en inspiration fra løfteren om at fremstille verdens bedste vægtstang og siden hen er der over seks årtier udviklet udstyr som sætter baren højt både blandt styrkeløftere, i fitnesscentrene og i hjemmetræningslokalerne verden over.

  Hos Eleiko er præcision og holdbarhed nøgleordene, som giver udstyr der kan holde os sunde og stærke gennem hele livet.

  Efter en spændende rundvisning i produktionen, blev det tid til at vi skulle prøve kræfter med Eleiko udstyret og en workout, coachet af Marcus Filly.

  Her blev vi præsenteret for nogle af de koncepter, der arbejdes med udfra FBB metoden. Herunder grundig forberedelse og opvarmning af kroppen og de muskelgrupper, der skulle arbejdes med under træningen. Derudover et stort fokus på kvaliteten af alle gentagelser, balance ift. valget af øvelser, bevægelsesmønstre og hele den strukturelle balance i programmeringen. En anden vigtig parameter FBB arbejder med, er kontrol, som blandt andet kommer til udtryk ved tempo-set og varigheden af pauserne.

  “Det var enormt forfriskende og lærerigt at blive introduceret for nogle nye måder at sammensætte øvelser på, som vi helt sikkert vil tage med os hjem og bruge i vores egen træning” var Mirah og Emilie enige om.

  Efter en frokost og endnu en træning blev det tid til oplæg om grundtankerne og selve filosofien omkring Functionel Body Building. Her kom Marcus Filly, udover træningensdelen, ind på vigtige emner som stress, søvn, restitution, balance i mave/tarmsystemet og overordnet set, hans bud på, hvordan et sundt liv kan være skruet sammen.
  Det var en enormt inspirerende og spændende workshop og tilsat helt fantastisk selskab af den øvrige danske gruppe, var det nogle fantastiske dage og gode oplevelser vi fik med hjem fra denne tur til Sverige.

  Flere billeder fra turen:

  Klik på billedet for høj opløsning

  PDF Præsentation fra foredraget af Marcus Filly: