More

  Eleiko Öppen Collars

  Med sin fornemme sejr i maj 2021 af Red Dot Awarden, markerer Eleiko sig endnu en gang indenfor vægtløftning – et segment som er forholdsvis svært at innovere indenfor.

  Öppen collars er en ny type lås til vægtstænger, som er åben og kan sættes vinkelret på stangen. Samtidig er det en mindre type lås, som er noget kraftigere end Lock Jaw’s og fjederlåse.

  Vi har fået vægtløfteren Sandra Jensen til at anmelde låsene, men først kan du se Eleiko’s egen præsentations video her:

  Sandra Jensen har testet Öppen Collars siden april 2021 og er rimelig begejstret for dem!

  Det nye ved disse låse er at de er åbne således at de kan tages af og på uden at de skal ud langs stangen, men kan sættes på direkte der, hvor de skal låses fast. Hvilket jeg ikke er bekendt med nogensinde er blevet lavet før.

  Funktionaliteten:
  Eleiko har lanceret en lang række produkter hvor primære fokus har været løfterens oplevelse.
  Dette virker banalt og logisk, men ikke noget som normalt præger fitness branchen… Hvorfor blev fjederlåse ellers opfundet?!

  Funktionaliteten er virkelig god! 
  De vejer 0.25 kg, hver – hvilket vil sige at du tilføjer et halvt kg, når du sætter dem på. 
  De bliver, hvor du låser dem fast! Jeg har både brugt dem til tunge singles og til crossfit workouts, hvor der skal køres mange gentagelser på samme vægt og låsene rykker sig ikke! Det er fedt at man lyn hurtigt kan få dem af og sætte dem på igen!

  Det eneste jeg lige skulle vende mig til i starten, var at de godt kunne være lidt hårde at løsne indtil jeg fandt ud af, at man blot skulle holde igen med den anden hånd på det åbne stykke.”

  Designet:
  Red Dot Design Award er en pris som ganske sjældent gives til fitness branchen. Denne pris vandt Eleiko første gang for deres håndvægt EVO. Da Öppen Collars vandt prisen var det med bemærkningen fra juryen “Öppen Collar is a thoroughly well-thought-out sports accessory that is impressively lightweight and safe to use.”

  Sandra beskriver:
  “Kald mig bare nørd, men det er de flotteste låse jeg nognesinde har set! Der er virkelig kræset for de små detaljer, hvilket også kendetegner Eleiko generelt. Den matte grå og sorte farve og de “bløde” linjer giver mig lyst til at bruge dem hele tiden. 

  Derudover er der også en ekstra lækker detalje med at de er magnetiske, hvilket betyder at de både kan sættes fast på racket imens du skifter skiver og at du kan sætte dem sammen, når du er færdig med at bruge dem, så den ene ikke lige pludselig forsvinder. 


  Jeg er kæmpe fan og har dem altid med i min træningstaske lige gyldigt, hvor i verden jeg træner!”

  Bonus info: De passer også på andre stænger end Eleikos egne, selvom helheds indtrykket er helt fantastisk, når de også sidder på de bedste stænger i verden – Sandra Jensen

  Du kan købe låsene direkte ved Eleiko her: