More

  DarkSidePrgm

  Baggrund

  Faktisk startede det helt tilbage i 2015, hvor Adnan næsten lige var startet til CrossFit og jeg havde fundet en fornyet motivation efter åbningen af CrossFit Hobro.

  Adnan Murguz som er min anden halvdel af DarkSide har 10 års erfaring indenfor Bodybuilding, samt 5års CrossFit.

  Min tid med CrossFit startede endnu længere tilbage i 2006, hvor jeg brugte det som træning til min optagelse til Jægerkorpset. Det var dengang man lavede CrossFit.com workouts, som var optaget i det ikoniske CrossFit Santa Cruz. Men det er en anden historie.. Jeg har været i gamet i 14år efterhånden, helt tilbage fra før første CrossFit Games i 2007 hvor Jolie Gentry og James FitzGerald vandt på Ranchen i Aromas. Der er sket utrolig meget siden, 10.000 vis af træningstimer og virkelig mange coaching timer oveni, så efterhånden har jeg opbygget en rimelig mængde erfaring. Som et kendt ordsprog siger: “The more you know the more you don’t know.” Så det er en konstant udvikling og tørst efter ny viden der holder motivationen oppe efter 14år.

  Det er også grunden til at jeg har arbejdet en del sammen med Phil Mansfield fra RedPill. Både Adnan og jeg har været atleter under Phil og nu er jeg på RedPills Mentorship program, for at prøve at blive endnu skarpere. Hvortil jeg bare har indset at jeg mangler meget endnu.

  Tilbage i 2015 hoppede vi lidt rundt mellem forskellige programmer i jagten på noget vi synes var fedt og som kunne gøre os giftige til CrossFit.

  De programmer vi testede var enten for “random” og der var slet ingen rød tråd igennem træningen og det virkede for tilfældigt. Eller den anden grøft, som var for struktureret med periodiseret styrke uden nogen form for kreativitet. Der er eksempelvis vægtløftere og styrkeløftere som mener deres måde at træne på er den bedste, med kontrollerede reps, procenter og ikke mindst lange pauser, der er cardio segmentet med løberne og roerne der mener at der primært skal ligges fokus på deres speciale. – Hver ting til sin tid og alle har sikkert ret i at deres træningsmetoder er bedst, men kun når målet er at blive god til deres respektive sport.

  Vores mål har aldrig været at blive god til at løbe eller ren vægtløftning, det er bare en side-gevinst af at være god til CrossFit – så vi blev enige om at lave vores eget og har gjort det lige siden.

  Helt i starten var fokus meget på bare at hamre igennem og lave hårde workouts. På det tidspunkt opdagede vi udtrykket “going to the dark place”. Hvilket helt naturligt fik vores program til at hedde DarkSidePrgm, for vi brugte en del tid i “the dark side ”. Derfor er DarkSide vores egen træning. Det vi smider ud til vores atleter er præcis det vi selv kører, sådan synes vi det skal være. Hvis vi ikke engang selv gider at køre vores program, hvordan kan vi så forvente at andre gider og endda at betale for det.?  – Leading by Example

  Med det samme vi begyndte på vores DarkSide træning, kom efterspørgslen fra vores medlemmer i CrossFit Hobro. Siden hen har vi spredt os lidt rundt omkring i Danmark fra Frederikshavn til København og ned til Esbjerg. Vi har en alderspredning fra 17 til 51år. Niveauet spænder fra First Timers til Sanctional, så ligesom en god box programmering, kan vores program køres af de fleste, da alt kan skaleres og tilpasses.

  Filosofien bagved

  Du kan have verdens bedste program, men hvis du ikke er motiveret til at køre programmet er det værdiløst. DarkSide er vores egen træning, så om nogen er vi interesseret i at det skal være fedt og motiverende at træne. Samtidig skal det give resultater, for ultimativt er det jo det vi alle sammen går efter. De to ting går ofte hånd i hånd. Synes du dit program er fedt, glæder du dig til at træne hver dag – så kommer resultaterne “næsten” af sig selv.

  DarkSide er bygget op i træningsblokke, med progression og øgning af volume over en periode. Der er en rød tråd igennem styrke og vægtløftningselementer, så du bliver udsat for træning som opbygger kapacitet og muskler, samt tunge og eksplosive løft til nervesystemet. Vores gymnastic er bygget op omkring skill development, strength (dynamic and static), virkelig meget core træning og test workouts, så du kan se hvor du står. Ofte er styrke, vægtløftning og gymnastic mixet sammen på en måde som der giver mening rent energisystem-mæssigt.

  Vi bygger motor i form af løb, ergs og workouts indenfor alle energisystemer – fra helt kort og eksplosivt til lange grindere.

  Workout mæssigt bevæger vi os fra Skill-developers til Thresshold-developers med alt derimellem. Kort fortalt er den ene side af vores workouts designet til at opbygge skills, så du kan blive bedre og mere effektiv til øvelserne, transitions og den mentale tilgang; den anden side er designet til at bygge lunger, motor og kapacitet.

  Er du god til begge dele er du også god til CrossFit.

  Volume

  Man hører ofte folk i branchen snakke om mængden af træning i et program. Alle har forskellige meninger, men vi mener ikke det kommer ikke an på personlige holdning. Det der er afgørende er hvilken baggrund og træningserfaring atleterne kommer med. Vores bedste eksempler er Lone Skyum fra CrossFit 8800, som har trænet med samme volume som resten af DarkSide. Hvis man retter sig efter hvad andre siger, burde Lone som masters atlet være reduceret i volumen af hendes træning. Havde vi rettet os efter dette tror jeg ikke Lone var endt som nr 3 Overall i Danmark til CrossFit Open 2019, lige efter Julie HN og Frederikke Frandsen.

  Marianne Højbjerg fra CrossFit 8500 er vores andet eksempel. Marianne er lige fyldt 51år er mor til  5. Marianne har siden hun startede hos os arbejdet sin trænings-volume op til den mængde vi har på DarkSide. For Marianne betød det, at da hun stod til Age Group Qualifiers her i marts, var hun i stand til at køre dem 2 gange alle sammen. De vigtige ekstra sekunder og ekstra kilo hun hentede på hendes andet forsøg var afgørende for hendes placering som en delt 7. plads i Verden…!

  Man behøver ikke være på Lone og Mariannes niveau for at håndtere en stor træningsvolume, men det smitter positivt af på dine resultater ligegyldig hvem du er – hvilket måske også er grunden til at vi sidder på ca 25% af ALLE podiepladser til RX’d First Timer events 😉

  Facts

  Vi har i langt tid kun haft DarkSidePrgm, men med den øgede efterspørgsel gennem tiden, har vi valgt at udvide lidt, så DarkSide i dag har 3 sideløbende programmer:

  DarkSide Program – CrossFit Programmering alt inklusiv.
  DarkSide Jacked – Pure Bodybuilding – Hvis du bare vil være hakket.
  DarkSide Barbell – Vægtløftning som vi synes det skal være.
  Prisen er 99kr /md – DarkSide er ikke vores hovedbeskæftigelse, men noget vi elsker at lave. Så vi vil gerne gøre det så tilgængelig som muligt.

  Vi bruger Fitr Training som vores træningsplatform og det er derigennem du modtager træningen. Du kan se alle vores programmer her:
  https://app.fitr.training/public-page/2306/plans
  Der er en gratis Sample Week for hvert program, så du har en ide om hvad du går ind til.