More

  Danmark’s Hårdeste Døgn

  Der findes et utal af konkurrencer og discipliner man kan udfordre sig selv i -Men der findes ikke noget over eller ved siden af HellRun – Danmarks Hårdeste døgn.
  Næste år er der 10 års jubilæum.Vi har bedt Mikkel Schjøtz, som er arrangøren, om at svare på hvor ideen kommer fra, hvad det egentlig handler om og hvad man kan forvente hvis man drømmer om at deltage.“Løbet” foregår nemlig ved at man ansøger om at deltage tilham direkte og på trods af anøgninger og betalt deltagergebyr er der hvert år nogle som ikke tør at møde op alligevel.
  Mikkel har en del erfaring med adventureraces og har gjort sig i sikkerhedsopgaver for bla. tv branchen. Han lever dog af at være selvstændig konsulent med firmaet Team Action, som specialiserer sig i team building-opgaver i alle størrelser og omfang. Han var vidst også for en del år siden i forsvaret, som løjtnant.En fortid han ikke selv mener at have taget skade af.

  Mikkel skriver:
  HellRun, DK´s Hårdeste Døgn opstod udfra en idé om at finde den ultimative atlet, som både var hurtig, stærk, udholdende, har mod, kan kæmpe og ikke giver op, selvom udfordringerne bliver helt skæve.
  I starten kaldte vi det bare HellRun, men dette gjorde at eventen blev forvekslet med diverse OCR-løb, så folk som kun var løbere, troede de kunne være med, hvilket ikke er tilfældet.
  Vi tilføjede titlen, DK´s hårdeste Døgn, for det er, hvad det går ud på – år efter år gøre det hårdere og finde ud af hvor højt vi kan sætte barren og stadig få nogle seje mandfolk med
  igennem. Det første år prøvede vi med lidt kortere version på 8 timers afholdt i Messecenter Herning med tilskuere tæt på og underholdnings-ellementer indlagt. Blandt andet er vi nogle af de eneste der har tændt bål inde midt i messecentret og lavet firewalk samt lavet en sandpit med pigtråd og aggressive MMA-figtere.
  Næste år er det 10. års jubilæum og vi har trukket pænt langt ud i en skov og holder det fri for tilskuere, idet de ofte ikke helt kan holde til at se konkurrencer og udfordringer uden at blande sig eller synes det bliver for vildt. Formålet er heller ikke underholdning, men hård konkurrence og max pres på deltagerne.Alle kan i princippet deltage og vi har haft meget forskellige profiler med meget forskellige træningsbaggrunde. Der har været elitesoldater fra specialkorpsene og politiets elite enhed. Der har været crossfittere, ocr-løbere, bodybuildere og kampsportsfolk. Der har endnu ikke været piger med, nok grundet at der kun er en klasse og alle kæmper på samme vilkår.

  Ikke alt kan man se på videoerne for om natten lukker vi ned for offentliggørelsen af, hvad der sker. Dette gør vi både for spændingen til de kommende år, men også fordi vi så kan lave
  ting der måske ikke lige er set før eller der ikke tåler dagens lys. Folk skriver under på, at de ikke afslører, hvad der er sket om natten, ligesom de også skriver under på, at al deltagelse sker på eget ansvar. Intet er lavet for, at deltagerne skal komme galt afsted, men omvendt er alle nok også skuffede, hvis der er nogle der slipper igennem uden skrammer og godt
  gannembankede.
  Næste år er det 10. års jubilæum, så her kan vi ikke holde os til 24 timer, så der vil ikke være et slut tidspunkt. Vi slutter når vinderen er fundet og kun de værdige er tilbage. Der bliver
  nye konkurrencer og udfordringer og der bliver nogle af de mest omtalte og frygtede fra tidligere år. Der bliver nok også nye tiltag som måske, deltagelse fra udlandet, flere startende så man kan tillade sig at gøre selektionen hårdere, mere mentalt pres, stor penge præmie hvis vi kan finde passende sponsor, så vi kan lokke de aller bedste atlet til, både nye og vindere fra tidligere år.

  Vi ses måske til HellRun, DK´s Hårdeste Døgn d. 13-14. juni 2020 næste år. Det vil være en god idé at starte træningen allerede nu!!
  Du kan følge med på denne side på facebook.