More

  CrossFit – Død over dynastiet!

  Misforstå mig ikke: Jeg elsker CrossFit.
  Jeg elsker i hvert fald det som jeg selv betegner som CrossFit – Det har intet med forretningsmodellen at gøre eller de udtalelser Greg Glassman bliver hængt op over – mere om det længere nede.

  CrossFit er et brand – en franchise. Man betaler 3.000 $ ( 19.820 kr.) om året for at måtte benytte CrossFit i navnet på sin box, på tee’s og andet markedsføring. Kriteriet for at man kan blive en affiliate er at vedkommende som affiliater, som minimum har et gyldigt CrossFit Level 1 kursus. Sammen med dette skal man sende en forklaring på hvorfor man vil affiliate med CrossFit.

  Når man bliver godkendt som affiliate bliver man efterfølgende 1 gang om året opkrævet sine 3.000 $ for brug af CrossFit navnet. En aftale som både CrossFit og vedkommende der affiliater kan bryde til enhver tid. En aftale som over 210 affiliates og samarbejdspartnere har valgt at bryde ovenpå CrossFit CEO Greg Glassman’s udtalelser i form af tweetet her og mailen efterfølgende:

  Dette har haft katastrofale konsekvenser for CrossFit som brand og Greg Glassman!
  Størstedelen af sponsorer og sanctionals arrangører har trukket deres støtte til CrossFit og stoppet samarbejdet med øjeblikkelig virkning. 210 Affiliates har indtil videre officielt meldt ud at de stopper samarbejdet – for ikke at nævne alle de top atleter der via. sociale medier har stoppet samarbejdet med CrossFit.

  Indsat her er Rich Fronings udmelding:

  Akkumuleringen af disse ting gør at fremtiden for CrossFit som brand er meget usikker – men CrossFit som sport vil vi formentlig se udvikle sig videre indenfor nær fremtid! De helt store sponsorer som Rogue og Reebok har kapaciteten til at fortsætte sporten – eller nye spillere kunne byde ind – dog er det værd at bemærke at der er total radiotavshed fra Dave Castro.
  Dave Castro risikerer stort hvis han går ud og tager Greg Glassman i forsvar, mens at han kunne vinde stort ved at tage afstand fra CrossFit og vælge at køre sporten videre i en ny retning. Greg Glassman kunne også fratræde sin position og give faklen videre.

  Samtidig er der ikke en officiel opdateret liste på hvor mange affiliates der har meldt sig ud, så det faktiske talt kan være langt højere, men… Alt dette kan vi jo kun gisne om og gætte os til, men det ville ikke være helt skævt at formode at CrossFit som vi kender det er igang med at dø ud.

  Artikler