More

  CoronaFit – Hvad siger Boxejerne?

  D. 17/3 lukkede statsministeren alle fitness centre. Pludselig blev os der træner andre ramt af corona, langt de fleste uden at være syge! Vores medlemmer blev naturligvis også ramt, fordi de kunne jo ikke komme ud at træne – det startede en viral bølge af hjemmetræning og online forløb fra alle sider og kanter.

  Som Boxejer er det et puslespil og et livsværk at bygge og drive en box. Du finder ikke en personligt ejet box uden en ejer som har knoklet og ofret sig for at realisere sin drøm, så mon ikke at det er naturligt at føle sig usikker når ens eksistensgrundlag bliver tvunget lukket?

  Personligt blev jeg selv ramt af: Hvordan sikre jeg at min box (SPS Gym) stadig har en værdi og bidrager til andres liv?

  Det første jeg gjorde var at poste hjemmetræninger i vores Facebook gruppe – ligesom alle andre – hver dag. Mit indtryk var dog at det nok næppe motiverede folk i længden, men at løbende kommunikation gjorde at vi fortsat kunne “mærke hinanden” trods afstanden.

  Det næste jeg gjorde var af 2 omgange, i forlængelse af pressemøder, at leje udstyr ud. Det gjorde at jeg gik i 0,- på den korte bane med dem som meldte sig ud og stillede deres medlemskab i bero. Det gjorde også at jeg var sikker på at mine medlemmer kunne holde sig aktive og at træning stadig var aktuelt for dem.

  Det tredje jeg gjorde var at lave 2 “orienteringsløb” for at engagere medlemmerne i noget andet end hjemmetræning. Dette havde jeg god succes med og andre lokale fitness centre brugte også vores kort/ruter. Vi fik den vej doneret for lidt over 1000 kr påskeæg til indlagte børn via. Legeheltene.

  Det fjerde jeg gjorde var at finde ud af hvordan jeg kunne åbne i et eller andet omfang – det betød at jeg Torsdag d. 16 april havde skriftelig tilladelse fra sundhedsstyrelsen og politiet til at drive udendørstræning på mindre hold ud fra en drejebog. Jeg åbnede så for træningen udendørs d. 20/4 som den første box i Danmark.

  Jeg talte med et par andre box ejere om hvad de gjorde og hvordan de oplevede situationen.

  Thorbjørn Black – Norce
  Vi postede også hjemmetræninger og havde folk på zoom hold hvor trænere tonede frem på skærmen for at undervise. Min oplevelse var at jo mere umage vi gjorde os for at planlægge WOD’s og avancere dem, jo mindre tilgang var der til det. Jo mere simpelt det var, jo bedre response og deltagelse fik vi på det.

  “Der skal jo også være et Norce at komme tilbage til!”

  Vi har selvfølgelig også haft nogen som har meldt sig ud og andre der har stillet deres medlemskab i bero, men jeg synes at de overvejende har givet gode økonomiske grunde for hvorfor de gjorde det. De behøver jo ikke at fortælle hvorfor, men det er da rart at alle ikke gjorde det, for der skal jo også være et Norce at komme tilbage til.

  Vi havde en halv dag hvor vi åbnede op for personlig træning indenfor udfra en samtale jeg havde med erhvervsstyrelsen og politiet. Da jeg så prøvede at få denne aftale på skrift, så kunne vi slet ikke få lov mere og jeg blev nødt til at lukke ned igen. Det var mega ærgerligt for vi havde virkelig gjort os umage og brugt tid på at vi kunne gøre det klar og ikke mindst sikkert for atleterne.

  Nu åbner vi op for udendørs træning på mindre hold og så tager vi det lidt dag for dag og ser hvordan tilgangen er, men allerede nu kan jeg se at der er god tilgang til holdene og at de er booket ud!

  Cathrine Mamsen – Rebild Boxen
  Vi stod ligesom alle andre i den her helt særlige situation, men måske også lidt mere anderledes fordi vi åbnede først Januar 2020, så det var spændende at se om medlemmerne ville bakke op om stedet – hvilket de heldigvis gjorde!
  Jeg tror at vi har nydt godt af at man kommer hinanden lidt ved herude i provinsen. Vi mødes jo i brugsen og taler om dagens træning og jeg ser også mine medlemmer når de er ude at løbe og jeg hører dem når de siger at de savner at komme tilbage.

  Jeg startede med at sælge ud af noget af udstyret for boxen. Så havde medlemmerne lidt at arbejde med og der var en håndfuld der benyttede sig af dette. Ellers har vi udlånt udstyr. Vi har lagt hjemmetræning op både til CrossFit træning, men også løbeprogrammer et par gange om ugen.

  “Vi vil gerne være sikre på at vi gør det ordenligt.”

  Selvom vi er så nye så har vi virkelig oplevet det sammenhold og opbakning der kan være i sådan et miljø vi er igang med at bygge! Jeg tror kun at vi har haft 1 som har meldt sig ud.
  Der har heller ikke været andet end forståelse for at vi først åbner op udfra udmeldingen d. 10 maj – vi vil gerne være sikre på at vi gør det ordenligt. Vi har også planer om at hvis vi ikke kan åbne som normalt d. 10 maj at begynde med udendørs træning – men nu ser vi lige tiden an.

  Jeg ved bare at jeg glæder mig helt vildt til vi kan vende tilbage. Det var mit drømmejob jeg startede på i Januar! Jeg glæder mig også til at vise medlemmerne hvor dejligt der er herude i morgentimerne når vi ruller porten op, solen er på vej og fuglene kvidre.

  Mikael Nissen – PerformanceLab og CrossFit Lageret Holstebro
  Vi lukkede helt ned ligesom alle andre og havde nok også et par stykker der meldte sig ud. Heldigvis er vi 5 ejere og ikke afhængige af det økonomiske i Boxen da vi arbejder fuldtid ved siden af. Vi gør det her for fællesskabet og medlemmerne.

  “Vi tog ud til samtlige af vores medlemmer med en godtepose.”

  Det var også derfor at vi valgte at lave gratis udlån til alle vores medlemmer så de stadig kunne være aktive og holde sig igang. Vi postede daglige WOD’s og prøvede at holde os i kontakt med dem.

  Vi tog ud til samtlige af vores medlemmer med en godtepose vi fik etableret i samarbejde med nogle proteinbars osv. det er mit indtryk at det blev godt taget imod – vi tænker jo på vores medlemmer og gør os umage for at de føler sig set.

  Nu glæder vi os bare til at vi snart kan komme tilbage!