More

  Casper Gammelmark

  Hvis man ikke ved hvem Casper er, så sluttede han CrossFit Games 2019, som nr. 20. Han har i en del år rangeret højt på det internationale leaderboard og blev også som den eneste dansker inviteret til Rogue Invitationals 2019.
  Casper bor i Roskilde med sin kæreste Frida. Der har de boet sammen i ca. 2 år og inden da, boede de i Holbæk.

  Vi mødes i hans ”hjemmegym”, hvor Casper kravler rundt på loftet med en støvmaske på, da vi ankommer. Han har arbejdet på et opholdsrum over den ene del, af hans gym. Han viser os kort rundt og fortæller om planerne for stedet, som med et hurtigt gæt rummer ca. 100m2 areal at træne på og godt med højde til loftet. Det er beliggende ved et landbrug udenfor Roskilde.
  Vi slår os ned i nogle stole og Casper serverer te til at holde varmen på, i den ikke isolerede lade.

  Hvad er din træningsbaggrund?
  Jeg spillede bordtennis i mange år og endte på ret højt niveau med en årrække på landsholdet. Bordtennis er noget mere fysisk end, hvad mange tror, og hvis man vil være god, så skal man være i god form. I takt med at mit niveau steg kom der også en del fysisk træning til ved siden af bordtennis træningen. Team Danmark udviklede så træningsprogrammer til os på landsholdet og disse programmer mindede meget om almindelig splitprogrammer til styrketræning.

  spurgte en af de andre mig hvad fanden jeg lavede? ”Er det CrossFit?” spurgte han. ”Hvad er CrossFit?!” svarede jeg

  Hvordan kom du så i gang med CrossFit?
  Jeg begyndte at syntes, at styrketræningsdelen også var ret sjov og jeg trænede med nogle kammerater. Ligesom mange andre der starter med at træne, tænkte jeg at man også godt måtte se lidt godt ud, så jeg gik op i det – men jeg syntesaltid at de træninger vi fik fra Team Danmark tog så lang tid at lave, så en dag tænkte jeg bare at jeg ville lave det hele så hurtigt som muligt.
  Programmerne var meget ”10 af dem her, 10 af dem der og 10 af de her”-opbygget. Så midt i min egen træning med målet om så hurtig som mulig gennemførsel, spurgte en af de andre mig hvad fanden jeg lavede? ”Er det CrossFit?” spurgte han. ”Hvad er CrossFit?!” svarede jeg og så bad han mig google Rich Froning når jeg kom hjem. Det gjorde jeg så og der var jeg solgt!

  Hvor længe har du trænet CrossFit?
  Jeg trænede lidt ud fra det jeg fandt på nettet inden, men jeg startede rigtig CrossFit og meldte mig ind i den første box i Oktober 2012.

  Har du nogen uddannelse og hvad laver du til daglig?
  Jeg har en bachlor i IT og Kommunikation, men har valgt at tage lidt tid ud inden jeg læser videre hvor jeg fokuserer på træning – at træne mig selv, men også personlig træning for andre. Jeg har mit firma CG Achievement, hvor jeg tilbyder træningsprogrammer, personlig træning og firmatræning som en del af team building.
  Jeg underviser på Skodsborg Kurhotel og overtog teten efter Ole Cosmus, hvor jeg står som CrossFit affiliate ejer der. Jeg har CrossFit Level 1 og Level 2, samt Eleiko Weightlifting Education.

  Hvad synes du om CrossFit kurserne?
  Jeg synes at de er mega gode! Jeg lærte virkelig meget der om CrossFit. En ting er at træne CrossFit, en anden ting er at forstå de bagvedliggende processer for bla. Programmeringen og hvorfor vi gør, som vi gør. På Level 2 kurset, som jeg tog i Hamborg lærte jeg også en del og jeg kan kun anbefale atleter, som dyrker CrossFit at tage disse kurser.

  “Jeg har sagt nej til en del sponsorater. Simpelthen af den årsag at jeg enten ikke bruger deres produkter eller kan stå inde for dem.”

  Følger du et særligt træningsprogram?
  Ja mit eget. Jeg programmerer selv mine træninger, men har dog ikke et fast skema der er planlagt langt ud i fremtiden. Jeg ved hvad jeg skal nå at træne igennem og jeg arbejder efter et traditionelt CrossFit layout med 3 dages træning 1 dags hvile.
  Jeg skal nok bare lige arbejde lidt på hviledagene, for jeg synes at det er enormt sjovt at træne, så jeg kommer ofte til at lave lidt alligevel og det fede ved CrossFit er, at der er altid noget man kan lave, uanset hvor banket man er. Jeg træner mellem 3 og 7 workouts om dagen med forskelligt fokus på styrke, intensitet og kvalitet.

  Følger du en særlig kostplan eller har du en fast tilgang til det?
  Jeg kalder mig ikke rigtig noget, men jeg spiser primært en plantebaseret kost. Jeg har helt sikkert kødfrie dage, men når jeg spiser animalsk så er det æg, fisk og lidt mejeriprodukter. Der er ikke meget der slår en god salat og jeg kan godt lide den måde det ligger i maven på og processen for optagelsen i kroppen. Hvis jeg er hjemme ved min mormor siger jeg selvfølgelig ikke nej til en steg eller lignende, men jeg kan godt mærke at min krop skal arbejde lidt mere og anderledes for at optage det.

  Hvordan fik du inspirationen til at følge en plantebaseret kost?
  Det er takket være min kæreste Frida. Hun er kok og introducerede mig for det. Hun spiser kun plantebaseret, men til trods for at hun altid har tilbudt mig, at lave animalsk ved siden af til mig, så har jeg langt hen ad vejen spist det samme som hende. Evolutionsmæssigt tænker jeg ikke at mennesker har spist kød hver dag og slet ikke i det omfang som vi gør nu, så jeg prøver at holde det til et minimum.

  Spiser du nogen kosttilskud?
  Nej slet ikke. Jeg tror på at man med en varieret kost godt kan få den næring man har brug for. Jeg er lige nu i gang med et spændende forsøg igennem nogle privatlæger på Kurhotel Skodsborg som følger mine værdier via. Blodprøver. Ved sidste måling lå jeg indenfor alle norm værdier, men måtte gerne spise mere protein i forbindelse med at jeg træner så meget. Lige pt. Prøver jeg at holde det 100% plantebaseret og så må jeg se om jeg stadig kan blive stærkere og at holde mine værdier hvor de er.

  Det er en noget atypisk tilgang til CrossFit på eliteniveau – det virker heller ikke som om at du har nogen sponsorer. Har jeg overset noget eller hvordan hænger det sammen?
  Jeg har sagt nej til en del sponsorater. Simpelthen af den årsag at jeg enten ikke bruger deres produkter eller kan stå inde for dem. Jeg synes, at hvis jeg skal indgå et samarbejde med nogen, så skal det være noget som gør mit liv nemmere i et eller andet omfang. Da jeg ikke benytter særlige ekstra tilskud eller ting, så virker det bare som unødvendig ekstra arbejde at skulle reklamere for nogen eller noget, som ikke går i naturlig forlængelse af mit liv.

  Rent logistisk er det nok lidt svært at få til at gå op med Froning, men det kunne helt sikkert være interessant!

  Hvordan kom du frem til at du skulle have et hjemmegym?
  Jeg har altid gerne ville have mit eget. Selvom at jeg har været medlem flere forskellige steder, så har jeg haft svært ved at få ting som pegboard, ekstra høje rope climbs og muligheden for at træne præcist når jeg ville. Det har i hvert fald været svært at få det hele et sted og da jeg så, så at stedet herude var til udlejning slog jeg til. Egentlig var det et mindre rum der var til udlejning, som nåede at blive lejet ud inden jeg slog til. Landmanden, som har bygningerne syntes dog at min ide var så god, at da han alligevel skulle have ryddet det her, så henvendte han sig igen og tilbød mig at leje det.

  Hvis du skulle træne med 1 hver dag resten af livet, hvem skulle det så være?
  Frida eller Froning. Rent logistisk er det nok lidt svært at få til at gå op med Froning, men det kunne helt sikkert være interessant!

  Nu gik Open ikke som forventet har du planer om Sanctionals?
  Ja jeg var ramt af sygdom og kunne ikke præstere det, som jeg forventede af mig selv, eller det som skulle til. Til gengæld har jeg udkig på en del Sanctionals. Helt konkret tager jeg til Wodapalooza i Miami. Jeg håber også at kvalificere mig til Rogue Invitationals igen og ellers har jeg kig på German Throwdown, French Throwdown og Italian Showdown.

  Artikler